Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 2/3 szklanki cukru
- 1,5 łyżeczki sody
- 1 szklanka poszatkowanych orzechów włoskich
- 0,5 szklanki żurawiny\
- ,5 łyżeczki mielonego cynamonu
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
- 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
- szczypta soli
- 3 jajka
- 1 szklanka puree z dyni
- 2/3 szklanki oleju
Wykonanie:
Mąkę, cukier, sodę, cynamon, gałkę, imbir, sól wymieszać w pierwszej misce, następnie dodać orzechy i żurawinę. Całość dokładnie wymieszać.
W drugiej misce zmieszać jajka, dynię i olej.
Następnie połączyć zawartości obu misek krótko mieszając - tylko do połączenia składników.
Ciasto przelać do formy.
Piec ok 60 min w 180st (bez termoobiegu).
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz