Składniki:
- jabłka
- rodzynki
- sezam
- cynamon
- suszone śliwki / morele / figi
- woda
Wykonanie:
Rodzynki, pokrojone śliwki/morele/figi wrzucić do garnuszka i zalać niewielką ilością wody. Chwilkę podgotować. Dodać sezam i wymieszać.
Z jabłek odkroić "czapeczkę" i wydrążyć gniazdo nasienne (dobrze by po tej operacji jak najwięcej jabłka w jabłku zostało). Następnie w to miejsce nałożyć bakalie. Jabłka przykryć "czapeczkami".
Piec 20-30 minut w 160st.
lubie takie faszerowane jabłka ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
Super pomysł :) Smacznie i pożywnie.
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie desery :-) dzięuję za udział w akcji :-)
OdpowiedzUsuńjeden z moich ulubionych deserów o tej porze roku :) sama robię jeszcze wersję z serem białym i rodzynkami, tez polecam
OdpowiedzUsuń