Składniki:
- pół szklanki kaszy gryczanej
- 1 mała cukinia
- 2 średnie cebule
- 1 kopiasta łyżka natki pietruszki
- 3 jajka
- 2 łyżki kopiaste mąki
- ew. 2 łyżki kopiaste startego sera żółtego
- sól, pieprz, tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Kaszę ugotować.
Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i odstawić na kwadrans. Po tym czasie odcisnąć nadmiar soku. (nie obierałam cukinii, to zdjęcie pochodzi z mojego archiwum..)
Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na patelni.
Następnie wymieszać razem kaszę, cukinię, cebulę, natkę, jajka, mąkę i ser. Doprawić do smaku.
Smażyć na rozgrzanej patelni na rumiano z każdej strony.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz