Strony
niedziela, 23 lutego 2014
kurczak w panierce z parmezanu
Składniki:
• 2 piersi z kurczaka
• 1 jajko
• sól, pieprz
• 3 łyżki tartego parmezanu
• 3 łyżki bułki tartej
Wykonanie:
Piersi kroimy i lekko tłuczkiem tłuczemy.
W 2 naczynkach przygotowujemy panierkę:
1. jajko + sól + pieprz
2. ser + bułka tarta
Następnie obtaczamy kawałki mięsa najpierw w jajku a później w bułce z serem. Smażymy na patelni na tłuszczu z dwóch stron - do zarumienienia.
A! Ważne - zamiast parmezanu można dać ser żółty utarty na drobnej tarce - tylko polecam wyraziste sery - najlepiej jakiś ostry. My próbowaliśmy z takim serem "domowym" kupionym na bazarze, który miał dodatek ziół prowansalskich i wyszło nadwyraz smakowicie :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
wygląda smacznie:)
OdpowiedzUsuń