Składniki:
- 5 ząbków niewielkich czosnku
- 450g mrożonego szpinaku (świeży będzie jeszcze lepszy!)
- 150g łososia (choć polecam więcej)
- 2 łyżki śmietany
- oliwa
- sól
- gałka muszkatołowa
- ser (wyrazisty w smaku - np. gorgonzola, camembert, blue... )
- makaron penne / świderki / inny
Wykonanie:
Makaron ugotować.
Czosnek drobniutko pokroić i podsmażyć delikatnie na oliwie. Dodać łososia i chwilkę jeszcze smażyć. Następnie dodać szpinak, sól i gałkę muszkatołową. Gdy szpinak dobrze się podsmaży, dodajemy śmietanę i ser i całość smażymy jeszcze ostatnie 3 minuty.
Na koniec łączymy wszystko z ugotowanym makaronem.
Chętnie zrobię taki pyszny makaron :)
OdpowiedzUsuń