Wczoraj, z pamięci wyrób ten powtórzyłam. Zostawiłam dip w lodówce na noc. Dziś smakuje wyśmienicie. A taki jest prosty... Spróbujcie sami :)
Składniki:
- 1 szklanka jogutru (najlepiej grecki, gęsty)
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz
- koperek (ok 2 łyżki)
Wykonanie:
W miseczce mieszamy jogurt z majonezem, doprawiamy solą i piprzem. Następnie drobno siekamy koperek. (ja miałam suszony - też można go użyć - po nocy nikt nie zauważy, że był suszony).
Wszystkie składniki mieszamy razem. Odstawiamy na kilka godzin "by się przegryzł".
Jeśli mamy świeży koperek - to można konsumować od razu - ale to nie jest tak samo dobre, jak dip, który odstał swoje w lodówce.
Smacznego!
ps. wybaczcie to zdjęcie, ale nie mam innego...
Lubimy :) U nas robi K. Daje tylko więcej majonezu [mojej roboty ;) ] i uwielbiamy do tego świeży czosnek :D Ale znajoma ma racje - można kombinowac na wiele sposobów :)
OdpowiedzUsuńOstatnio dodałam ciut więcej majonezu, ale też nie chcę przesadzać... a jak masz własny majonez, to od razu co innego.. ;) Czosnkowy na pewno jest super. Tylko tym razem nie mogłam takiego podać. A poza tym nie mam wyciskarki do czosnku a czasu na super drobne siekanie też nie było.. wiec czekam jeszcze na kolejną odsłonę dipu :)
Usuń